Hitta information om olika diagnoser, aktiviteter, träffar, familjeläger m.m.
Gemenskap
Hitta din lokalförening och se vad de har att erbjuda. Det kan vara början på en gemenskap många år framöver...
"Varför ska jag bli medlem?"
- Kan vara skönt att känna att det finns andra i liknande situation som förstår en utan att behöva förklara sig
Riksförbund
Här presenteras ett axplock av organisationer
FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv.
Attention
Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) så som ADHD, Autism, språkstörning och Tourettes syndrom. De arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden m.m.
Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar jobbar för att alla barn har rätt till en bra barndom med allt vad det innebär av kärlek, respekt, omsorg och utveckling.
SRF
Synskadades Riksförbund är en intresseorganisation av synskadade, både blinda och synsvaga.
De har bildat SRF utifrån tanken om alla människors lika värde och för att gemensamt hävda synskadades rätt till delaktighet och jämlikhet på alla områden. De vill också skapa social gemenskap och stödja varandra, så att vi kan leva ett aktivt och självständigt liv.
Autism Sverige sprider kunskap om autism, påverkar beslutsfattare och skapar mötesplatser.
Svenska Downföreningen
Svenska Downföreningen ökar kunskapen om Downs syndrom och driver påverkansarbete för full delaktighet och självbestämmande. Föreningen skapar möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap.
Afasiförbundet
Afasiförbundet organiserar barn, unga och vuxna med afasi och språkstörning samt anhöriga.
Talknuten arbetar med frågor som rör barn, unga och vuxna med språkstörning och deras anhöriga. Varje år anordnar Talknuten ett sommarläger för barn och unga med språkstörning.
SDR
Sveriges Dövas Riksförbund är ett obundet förbund med uppgift att tillvarata dövas sociala, ekonomiska, språkliga och kulturella intressen. Teckenspråket är av central betydelse i all deras verksamhet, för gemenskap, självkänsla och kulturella identitet. Behovet av teckenspråk i livets alla skeden går som en ledstjärna och röd tråd genom deras verksamhet.